آذوح: رئیس گروه تاریخ دانشگاه اورمیه کلیت وجود قوم ترک در ایران را منکر شد.

عزیز طالعی رئیس گروه تاریخ دانشگاه اورمیه اخیرا با انتشار مقاله ای به زعم خود «علمی» در سایت «آذری ها» کلیت وجود قومیتی به نام ترک را منکر شد.

به گزارش آینانیوز،عزیز طالعی در مقاله ای تحت عنوان « تاثير مهاجرت تركان در تغيير و تحول زبان مردم آذربايجان » زبان ترکی مردم آذربایجان را ناشی از «مهاجرت اقوام ترک زبان» شرق آسیا با هدف یافتن چراگاه دانسته است.

این مدرس دانشگاه آغاز مهاجرت ترک زبانان را از اوایل قرن چهارم به مدت 7 قرن عنوان می کند و می نویسد که این مهاجرت نه تنها موجب تحولات سیاسی، قومی، دینی و زبانی در ایران شد بلکه بسیاری از نقاط خاورمیانه نیز از تاثیر مهاجرت برکنار نماند.

طبیعتا منظور طالعی ترک شدن زبان مردم روم شرقی و ترکیه و شاید آسیای صغیر بوده که با معادلاتی که در ادامه می آورد کلا منکر ترک بودن این مناطق است.

نویسنده که به زعم خود تماما روند تغییرات زبانی آذربایجان و دیگر مناطق ترک نشین کشور را نتیجه مهاجرت می داند، «ترکمن ها» را ترکهای مهاجری معرفی می کند که بعد از اسلام آوردن به این نام نامیده شده اند.

رئیس گروه تاریخ دانشگاه اورمیه و دانشجوی آینده مقطع دکترای دانشگاه آنکارا گفته که منظورش از این مقاله یافتن این دو سوال است که :«زبان ترکی که امروز مورد تکلم ساکنان این سرزمین[آذربایجان] است از کجا و چگونه در این خطه رایج گردیده و از چه عناصری تشکیل شده است؟» و دوم « زبان آذربایجانی قبل از اینکه به ترکی تغییر[!!!] یابد چه بود، چه ویژگیهایی داشته و چه آثاری از آن به یادگار مانده است؟»

نویسنده در بخشی از این مقاله مفصل می نویسد:« هیچگونه تردیدی نیست که پیش از سلطه و سکونت ترکان در این نواحی یعنی آذربایجان و زنجان، همانند دیگر نقاط ایران به زبان ایرانی تکلم می شد»

او واژه آذری را غیر از «ترکی آذری» دانسته و کلا منکر وجود ترکی آذری است. به زعم طالعی «آذری» اصیل تر و مستندتر است از ترکی و ترکی آذری و این عبارت در واقع اصطلاحی حاکی از زبان دیرین آذربایجانی است که در دوره اسلامی زبان ایران آذربایجانی را دربرمی گیرد.

امسال، نخستین بار در طول تاریخ رشته «زبان و ادبیات ترکی» در دفترچه های انتخاب رشته ورودی های جدید کنکور سراسری گنجانده شده و حتی یک واحد دانشگاهی در تبریز امسال اولین دانشجویان این رشته را جذب نیز کرد. البته به جز تبریز هیچ دانشگاه دیگری در مناطق ترک نشین و غیرترک نشین ایران جذب دانشجوی رشته زبان و ادبیات ترکی نکردند و معلوم هم هست که با وجود اساتیدی همچون عزیز طالعی که از بیخ منکر وجود زبانی تحت عنوان «ترکی» در کشور هست تحصیل به زبان مادری ترکی آذربایجانی در اینچنین شهری بیفایده است.

1358456462 vayfdyvlafed