چاپ

 

Son günlerde kardeş Türkiye’nin güney illerinde çıkan orman yangınlarında ne yazık ki binlerce hektar orman küle dönmüş, insanlar hayatını kaybetmiş, doğal yaşam eşi az görülmüş bir zarara uğramıştır. Bu yangınlar ne yazık ki küresel ısınma ile başı belada olan yerküresinin akciğerleri olan ormanları, köyünde tarım işlerinde çalışmakta olan sıradan vatandaşları, dinlenme tesislerinde her şeyden habersiz olan turistleri ve ayni şekilde evcil ve yabani hayvanları hedef almıştır.

Bu insanlık dışı ve vahşice olay, terörün çirkin yüzünü tüm çıplaklığı ile bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Yapılmış bu insanlık suçu bir kez daha göstermiş oldu ki terörün iyisi kötüsü yoktur ve artık çağımızda teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemelidir.

Biz, bu bildiriyi imzalayan Güney Azerbaycan Siyasi Kuruluşları olarak, bu vesile ile kardeş Türkiye milleti ve devletine geçmiş olsun dileklerimizi iletmekte ve Türkiye’mize karşı yapılmış her türlü terörü kınamakta ve telin etmekteyiz. Bu yangınlarda hayatlarını kaybeden masum insanlara Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır dileriz. Biz Güney Azerbaycan Türkleri olarak Türkiye’nin her daim yanında olduk ve bugün de Türkiye’nin yanında olduğumuzu bildirmekteyiz. Biz Türkiye’de başlatılan fidan dikme kampanyasını destekliyoruz ve bu kampanyaya katılmaktan gurur duyarız. Türk düşmanları ormanlarımızı yakmışsa biz fidanların dikiminde kardeşlerimizle omuz omuza olacağız.

Şüphesiz büyük ve muktedir Türkiye bu yaraları en hızlı şekilde sarmayı başaracaktır ve bu olaydan yüzü kara çıkanlar sadece PKK terör örgütü ve destekçileri olacaktır.

Güney Azerbaycan Siyasi Kuruluşları

Azadlıq Cəbhəsi (GAMAC)

Azərbaycan Milli Dirəniş Təşkilatı (Dirəniş)

Azərbaycan Mərkəz Partiyası (AMP)

Azərbaycan Öyənci Hərəkatı (AZOH)

Güney Azərbaycan Demokrat Partiyası (GADP)

Güney Azərbaycan İstiqlal Partiyası (GAİP)

Güney Azərbaycan Liberal Demokrat Partiyası (GALDP)

Güney Azərbaycan Milli Oyanış Hərəkatı (GAMOH)

Güney Azərbaycan Demokratik Türk Birliyi (GADTB)