مهندس سیامک میرزایی متولد ۱۳۵۹ در شهرستان پارس آباد موغان می باشد. وی بعد از اتمام دوره دبیرستان در سال ۱۳۸۳ در دوره کاردانی وارد دانشکده کشاورزی پارس آباد شده و بعد از خاتمه دادن به سال ۱۳۸۷ موفق به نیل ورود در دوره کاردانی به کارشناسی در رشته مهندسی تولیدات دامی در دانشگاه گیلان می شود. سپس در سال ۱۳۸۹ با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد در رشته توسعه روستایی در سایت سازمان سنجش بخاطر گرایشات سیاسی متوجه ستاره دار اعلام شدنش از سوی وزارت علوم می گردد.

مهندس سیامک میرزایی از فعالین سابقه دار و شناخته شده حرکت ملی آذربایجان بوده که تاکنون در مراسمات مختلف با نقش مجری گری حضور و ایراد سخنرانی هایی در رابطه با حقوق ملی و مدنی به عمل آورده است. که می توان شرکت در مراسماتی همچون ذیل را به اختصار اشاره نمود:

شرکت در مراسم بزرگداشت سردار ملی به تاریخ ۱۳۸۲ در دانشگاه سنندج که از مهمان های ویژه مراسم یاد شده می توان مرحوم مهندس غلامرضا امانی را یاد برد.

شرکت در گردهمایی های سالانه قلعه بابک بعنوان محل تجمع و وحدت ملی برای آذربایجانیان.

شرکت در نکوداشت یاد و خاطره سردار ملی بر سر مزارش به سال ۱۳۸۴.

شرکت در اعتراضات مردمی سال ۱۳۸۵ نسبت به توهین روزنامه نژادگرای “ایران” در شهرستان پارس آباد.

شرکت در گردهمایی ملی “ساوالان”در سال ۱۳۹۰ به مناسبت اولین روز تعطیل هفته تیرماه که بعنوان کوهپیمایی کوه ساوالان از طرف کوهنوردان هر ساله قید گردیده است.

شرکت در اعتراضات مردمی آذربایجان علیه خشکاندن دریاچه اورمیه به سال ۱۳۹۱ در شهرستان اردبیل.

شرکت در مراسم گرامی داشت روز جهانی زبان مادری در شهرستان اهر به مورخه دوم اسفند ۱۳۹۱.

شرکت در ۶تیرماه ۱۳۹۲ در مراسم روز جهانی مبارزه با شکنجه وحمایت از قربانیان شکنجه در دامنه ی کوه سهند.

شرکت در مراسم گرامی داشت روز جهانی زبان مادری به مورخه دوم اسفند ماه ۱۳۹۲ در نسیم شهر استان تهران.

وی همچنین به مانند دیگر فعالین ملی اندیشه های ملی و مدنی خویش را به رشته تحریر در آورده و از این مبنا در دوره تحصیلات کاردانی با نشریه “روزنه” و بعدا با نشریاتی همچون “باخیش” در دانشگاه رشت و “گؤزه نک” در دانشگاه مدنی آذربایجان همکاری های لازمه را دریغ ننموده است.

از جمله مقالات متعدد مهندس میرزایی میتوان به ” مدرنیته دالغالاری ائتگی سینده” ، ” اؤزگورلوک” ، “اؤلومجول وارلیق” ، ” اؤگئی لیک و دوغمالیق” ، “آزادلیق و گوون لیک” ، “نامه سرگشاده به وزیر فرهنگ و ارشاد” ، ” ۲۱ آذر حرکاتی نین بیر بالاجا اینجه له مه سی” ، ” آقای یونسی و مسئله اقوام” ، “ما همه لسانی هستیم” ، “بیانیه برنامه فیتیله” و … را می توان نام برد.

همچنین یاد شده در زمینه ادبیات نیز صاحب قلم بوده و اشعار مدرنی از وی منجمله ” بیر شهر دوغولور ایچیمده” ، ” کولک” و … در فضای مجازی در دیدگان افکار عمومی قرار گرفته است.

در مورد بازداشت های وی از سوی عواملین اطلاعاتی و امنیتی بطور اختصار می توان طبق گزارشات حاصله به موارد ذیل اشاره نمود:

۱. بازداشت یک روزه توسط اداره اطلاعات پارس آباد در اعتراضات مسالمت آمیز مردمی شهرستان پارس آباد در سال ۱۳۸۵ نسبت به کاریکاتور توهینی روزنامه نژادگرای “ایران.

۲. بازداشت یک روزه در اول خرداد ۱۳۸۶ از سوی پلیس امنیت پارس آباد به علت اولین سالگرد قیام ملی ملت آذربایجان.

۳. در اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ در دانشگاه رشت دستگیر و بعد از دو روز بازداشت در اداره اطلاعات رشت به مدت ۲۳ روز به اداره اطلاعات اردبیل انتقال داده می شود النهایه بعد از تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی بصورت موقت آزاد سپس از سوی شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب اردبیل با ریاست قاضی حسن زاده به اتهام تشکیل گروه غیر قانونی جهت اقدام علیه امنیت داخلی با مصداق تشکیل گروه کوهنوردی گلجک در شهرستان پارس آباد، ارتباط با افراد معاند نظام و شرکت و سخنرانی در مراسمات تجزیه طلبان به ۲ سال حبس تعزیر محکوم می گردد. لازم به ذکر است که شاکی وی در این بازداشت اداره اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان پارس آباد بود.

۴. در ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۹ در منزل پدری اش واقع در شهرستان پارس آباد دستگیر و به سبب آن ۳۰روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات استان اردبیل به سر می برد. در این بازداشت که شاکی وی اداره کل اطلاعات استان اردبیل بود النهایه به اتهام تشکیل گروه و دستجات علیه امنیت داخلی به مدت ۳ سال حبس تعزیر محکوم می شود. لازم به توضیح است در هر دو دستگیری سال ۱۳۸۹ که مجموعا به ۵سال حبس تعزیر محکوم گردیده بود در دادگاه تجدید نظر رای منع تعقیب صادر می گردد.

۵. در سحرگاه روز چهارم خرداد ماه ۱۳۹۰ که قصد عزیمت به بزرگداشت پنجمین سالگرد یاد و خاطره شهدای سولدوز را داشت در ۱۰ کیلومتری سولدوز واقع در سه راهیی محمدیار توسط نیروهای امنی

تی استان آذربایجان غربی دستگیر و در شامگاه همان روز آزاد می شود.

۶. در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۰ ماموران امنیتی با ورود به منزل پدری اش که قصد بازداشت وی را داشتند به علت عدم حضور در منزل موفق به دستگیری نشده و النهایه اقدام به تفتیش کتب، کامپیوتر، و وسایل شخصی وی می گردند. این اقدام در راستای شرکت وی در اعتراضات مردم اردبیل علیه خشکاندن دریاچه اورمیه بود که کماکان در داخل شهر دستگیر و سپس بعد از انتقال به زندان مشکین شهر با سپری نمودن دو روز با تودیع وثیقه ۵۰میلیون تومانی موقتا آزاد گشته، سرانجام به جزای نقدی ۵۰ میلیون ریالی محکوم می گردد.

۷. در دومین سالگرد مراسم یادبور فعال ملی و مدنی بنام”مرحوم ابراهیم جعفر زاده” به سال ۱۳۹۱ در شهرستان خوی به همراه دیگر فعالین دستگیر و به زندان مرکزی خوی انتقال داده می شود که بعد از تحمل ۲ روز بازداشت به همراه دیگر فعالان آزاد می گردد.

در مورد آخرین وضعیت مهندس سیامک میرزایی به قید تاریخ نگارش این گزارش لازم به توضیح است:

در ۲۴ تیرماه سال جاری مهندس میرزایی توسط اداره اطلاعات کشوری با همکاری اداره اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان پارس آباد در محل کارش بازداشت می گردد. علت این بازداشت در خصوص شکایت پلیس فتای استان تهران بود که بعد از بازداشت مستقیما به اداره کل اطلاعات اردبیل انتقال و از آنجا به بند ۲۰۹ اداره اطلاعات کشوری منتقل می شود. از حین ورود به بند ۲۰۹ به مدت ۳۲ روز در سلول انفرادی تحت شدیدترین وضعیت غیرحقوقی در خصوص فرد بازداشتی از قبیل عدم اخذ وکیل و … در مراحل بازجویی به سر برده و سپس به بند عمومی ۲۰۹ انتقال و بعد از سپری نمودن ۴ماه به مدت ۶ روز به قرنطینه زندان اوین و از آنجا به بند هشت نقل مکان می یابد. اتهام وارده از سوی دادسرای شهرستان گلستان با ریاست بازپرس رجبی ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تشکیل گروه و دستجات برای برهم زدن امنیت کشور اعلام گردیده که با این احتساب از لحظه دستگیری تاکنون بصورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می برد.

 Azerbaijan