آذوح: کرمانشاه، آذربایجان غربی و خوزستان سه استان مرزی ایران به شمار می‌آیند که بیشترین نرخ مهاجرت را دارند. دستیابی به فرصت شغلی دلیل اصلی خروج افراد از این استان‌ها است.

نتایج یک پژوهش که توسط دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران صورت گرفته نشان می‌دهد که سالانه به صورت متوسط یک میلیون نفر در داخل مرزهای ایران جابه‌جا می‌شوند.

برپایه نتایج این پژوهش که بر اساس داده‌های رسمی نهادهای دولتی تهیه و در وبسایت وزارت مسکن و شهرسازی درج شده، استان خوزستان بیشترین میزان مهاجرت منفی را داشته و پس از آن استان‌های کرمانشاه و آذربایجان غربی قرار دارند.

در مقابل طی دوره بررسی که از سال ۸۵ تا ۹۰ بوده، سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی به عنوان سه مقصد نخست مهاجران درون کشوری بوده است. تهران و اصفهان صنعتی‌ترین استان‌های ایران به شمار می‌آیند.

نتایج این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که میزان مهاجرت مردان ۲۲ درصد بیشتر از زنان است. ۶۶ درصد مهاجران درون مرزی را مردان و ۴۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

گزارش دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل بیانگر این است که روند مهاجرت روستائیان به شهر نیز معکوس شده است. به‌گونه‌ای که میزان مهاجرت از شهر به روستا ۱۵ درصد بوده در حالیکه میزان مهاجرت از روستا به شهر ۱۳ درصد گزارش شده است.

نابرابری عامل اصلی مهاجرت

برپایه این گزارش دست‌یابی به فرصت شغلی و امکان اشتغال دلیل نخست مهاجرت درون مرزی در ایران است. در واقع هشت درصد از مهاجران که از شهری به شهر دیگری رفته‌اند، به دلیل بیکاری در محل سکونت قبلی بوده است.

نرخ بیکاری رسمی در آذربایجان غربی ۱۲.۸ درصد اعلام شده که حداقل ۱.۴ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

Radiozamaneh

 report