آذوح: به دلیل انتشار یك سند محرمانه که دستور جديد هيأت دولت براى انتقال آب كارون را فاش می‌کند، تعدادی از "نمایندگان خوزستان" در مجلس، اجازه سخنرانی به رئیس جمهوری ایران را ندادند.

طبق يك سند جديد محرمانه فاش شده درباره انتقال آب كارون، دبیر هیات دولت به تعدادی از وزیران دستور داده، موضوع انتقال آب را پیگیری کرده و اعتبارات لازم برای این طرح را تامین کنند. متن دستور هیات دولت برای اجرای پروژه های انتقال آب کوهرنگ ۳ و بهشت آباد در فضای مجازی منتشر شده است.

انتشار این سند واکنش‌های افراد و نهادهای مختلف را در پی داشته است. 18 نفر از "نمایندگان خوزستان" در نامه‌ای به حسن روحانی خواستار توقف این طرح‌ها شدند. این نمایندگان همچنین سخنرانی رئیس جمهور ایران در مجلس را قطع کردند.

علی عسکر ظاهری نماینده مسجدسلیمان ، لالی ، اندیکا و هفتکل در این‌باره به پایگاه خبری رهیاب گفت: "چه معنایی دارد دولت درحالی‌که به خوزستانی‌ها قول می‌دهد آب را به اصفهان منتقل نکند اما به‌صورت محرمانه دستور انتقال آب را صادر می‌کند.از رئیس‌جمهور خواستیم تا با او جلسه ای داشته باشیم تا بحث انتقال آب به از سرچشمه‌های کارون را به اصفهان بررسی کنیم. سؤال ما از رئیس‌جمهور این است که اگر هم انتقال آب‌کاری قانونی باشد که نیست اما چرا نامه محرمانه می‌زنند؟"

علی ساری نماینده اهواز، کارون باوی و حمیدیه نیز به خبرگزاری تسنیم گفت: "با وجود اینکه خوزستان در اوج بحران آب به سر می‌برد اما برخی مدیران بخشی‌نگر این کشور کماکان به کار خود ادامه می‌دهند و کسی جوابگو نیست. زمانی که روحانی برای تقسیم بودجه پشت تریبون رفته بود با اعتراض نمایندگان خوزستان در مجلس مواجه شد به گونه‌ای که برای دقایقی سخنرانی رئیس جمهور متوقف شد."

در سطح بین‌المللی نیز، سازمان حقوق بشر اهواز طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن طرح‌های انتقال آب، این طرح‌ها را بخشی از سیاست‌های رژیم برای تغییر بافت جمعیتی مناطق عرب‌نشین دانسته و خواستار مداخله نهادهای بین‌المللی برای متوقف کردن این طرح‌ها شد.

در بیانیه این سازمان که یک نسخه از آن در اختیار "العربیة.نت" قرار گرفت، آمده است: "دولت حسن روحانى در حالی این دستور را صادر می‌کند که بارها و بارها از سوی مردم و برخی مقامات و نمایندگان مجلس با طرح‌های انتقال آب مخالفت شده است. علیرغم مخالف‌های مردمی و علیرغم هر آنچه برنامه‌های انتقال آب در مناطق بالادست، بر سر انسان، حیوان و طبیعت مناطق پایین دست رودها آورده‌اند، اين دولت تصمیمی برای توقف این اقدامات زیان‌بار ندارد. سالانه ده‌ها هزار انسان از محل زندگی خود مهاجرت کرده و صدها هزار هکتار زمین مرغوب کشاورزی، خشک و لم یزرع می‌شود. گردوغبار نفس حیات مردم را بریده و نمودارهای سلامت مردم با سرعت رو به پایین در حرکتند ولی کماکان کسی در دولت نمی‌خواهد چشم هایش را بشوید و واقعیت را همانگونه که هست ببیند."

به دلیل تاثیرات طرح‌های انتقال آب بر زندگی مردم و محیط زیست، این سازمان همچنین خواستار توقف همه طرح‌های انتقال آب از مناطق بالادست شد. در بیانیه این سازمان آمده:" سازمان حقوق بشر اهواز هر گونه فعالیتی که به محیط زیست و حیات انسان ضربه می‌زند را فارغ از اینکه آن انسان چه نژادی دارد و به چه زبانی سخنی می‌گوید، شديدا محکوم می‌کند. سازمان بر این باور است که پروژه‌های انتقال آب از سرشاخه‌های بالادست رودهایی که از اقلیم اهواز می‌گذرند، می‌تواند منجر به از بین کشاورزی، تغییرات شدید آب و هوایی، خشکسالی و به طور کل از بین رفتن امکان حیات در اقلیم شود و سکان محلی را وادار به کوچ و مهاجرت کند و این موضوع می‌تواند بخشی از سیاست‌های رژیم ایران برای تغییر بافت جمعیتی مناطق عرب‌نشین باشد. دولت ایران بايد سریعا پروژه‌های انتقال آب را متوقف کرده و ما از نهادهای بین‌المللی مسئول از جمله "برنامه محیط زیست ملل متحد"، "اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست"، "مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی" و دیگر نهادهای ذیربط می‌خواهيم برای متوقف کردن پروژه‌های انتقال آب به دولت ایران فشار بیاورند."

 Iran microscope map